Skip to main content

Orion Stars tegen Selver TalTech Tallin op het allerhoogste Europese podium! 

Op 19 september om 17.00 treedt de ploeg van trainer Dirk Sparidans in de Champions League aan tegen TalTech, de nummer 1 van de pan-Baltische Cronimet Baltiliiga. Al sinds het jaar 2000 probeert Orion zich als eerste Nederlandse herenploeg te kwalificeren voor het hoogste Europese volleybaltoernooi – gaat het de Stars dit keer lukken?

Hype, focus en druk
Luttele dagen na de Supercup-winst mogen ze alweer: Orion Stars speelt donderdag in Estland op het allerhoogste podium voor teams, de Champions League. Jezelf kunnen meten met de beste teams van Europa is volgens passer/loper Luuk Hoge Bavel geweldig. “Het gevoel van hype komt zeker na de winst van Supercup dit afgelopen weekend. Nu gaat de focus volledig op de eerste wedstrijd van het tweeluik (de return is op 25 september). Wij gaan natuurlijk voor de winst en de volgende ronde.” 

Voor passer/loper Kevin Saar, zelf uit Estland afkomstig, is het bijzonder: “Voor het eerst in mijn profcarrière speel ik tegen een Ests team. Het schept wel druk, maar tegelijkertijd geeft het me nóg meer motivatie om goed te spelen.”

Wat staat er op het spel?
Internationaal kunnen spelen tegen teams “die je normaal gesproken niet tegenkomt” en in een wedstrijd waarin de inzet zo hoog is – dat voelt voor beide spelers speciaal, zeggen ze. 

De spelers van Orion Stars moeten meteen presteren: Er worden maar twee wedstrijden gespeeld per ronde. Bij winst in de eerste ronde in de Champions League zijn er nóg twee voorrondes die Orion Stars moet overleven om uiteindelijk in de groepsfase te geraken. “Als we ergens onderweg een tweeluik niet weten te winnen gaat het Europese avontuur een niveautje lager verder in de CEV-cup”, aldus Hoge Bavel. 

Uitkijken voor sterke spelers
Hoge Bavel is op z’n hoede: “TalTech is de kampioen van de Balten, waarvan je misschien zult denken dat dat niet zoveel voorstelt. Wij weten wel beter: TalTech heeft een team met veel ervaren en sterke spelers.” 

Dat onderschrijft Saar: “Er zijn twee jongens voor wie we in het bijzonder moeten oppassen: diagonaalspeler Lincoln Williams en aanvoerder Andri Aganits. De eerste is echt van een enorm hoog kaliber met fysiek overwicht, en hij heeft een scherpe opslag en aanval in huis. De ander is midspeler bij het Estse nationale team, bekend en berucht vanwege zijn blokkeerskills. Als hij aan het net staat, moeten we daar slim mee omspringen.”

Kevin Saar kent het team goed. Enkele weken geleden trainde hij nog mee met de selectie. Hoe schat hij de kansen van Orion tegen TalTech in? “50-50, zou ik zeggen. We moeten in Estland meteen onze slag slaan en terugkomen met een goed gevoel. Terug in Doetinchem hebben we natuurlijk thuisvoordeel met de steun van onze fans!” 

Zet in je agenda: 

  • Uitwedstrijd 19 september om 17.00 
  • Thuiswedstrijd 25 september om 20.00

De livestreamlink voor 19 september vind je hier!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *