Skip to main content

Orion Stars wil zichzelf belonen op een mogelijke historische avond in Doetinchem

Het kan woensdagavond in de Saza Topsporthal in Doetinchem een historische avond worden voor Orion Stars. Voor de Achterhoekers is het ‘do or die’ in de derde voorronde van de Champions League en moeten ze een 3-0 achterstand wegwerken tegen het Oostenrijkse Hypo Tirol. Volgens trainer Dirk Sparidans moeten zijn mannen uit een ander vaatje gaan tappen.

“Dit is wel andere koek. Je wilt aanhaken bij de top van Europa en in de groepsfase komen, dan weet je dat het niet makkelijk gaat zijn”, aldus Sparidans. “We moeten aanvallend meer brengen en meer met verstand spelen en minder vanuit het gevoel.” Orion kan zich geen fouten permitteren en ze moeten alles op alles zetten om het om te draaien en een gouden set uit het vuur te slepen. Daarvoor is een 3-0 of 3-1 overwinning nodig. Mochten de mannen de thuiswedstrijd tegen Hypo Tirol winnen, dan gaan ze net als de eerste voorronde tegen Selver x TalTech de gouden set in. Mochten ze die set winnen, dan belanden ze in de groepsfase.

De situatie waar Orion zich nu in bevindt is een zelfde als in de eerste ronde tegen Selver x TalTech. “We hebben toen dingen niet goed uitgevoerd en dat was bij deze heenwedstrijd tegen Tirol nog duidelijker te zien”, legt aanvoerder en midden-blokkeerder Jannes van der Ham uit. “In principe is er dus niets anders maar deze zijn wel echt stukken beter dus we moeten wel extra scherp zijn.”

Avontuur smaakt naar meer

Het Champions league-avontuur bevalt de mannen van Orion goed. In de thuiswedstrijden tijdens de eerste twee voorrondes kwamen er honderden bezoekers op de wedstrijd af en hielp de sfeer de volleyballers erg. Ze hopen dan dat het publiek naar de wedstrijden blijft komen. “We willen er hier thuis echt een vesting van maken en woensdag is daar een mooi moment voor om dat te gaan doen”, zegt Sparidans.

Aanvoerder van der Ham vindt ook dat het team de thuiswedstrijd nog beter volleybal moet kunnen laten zien. “Ik denk dat wij nog steeds niet onze top hebben bereikt”, aldus Van der Ham. “Laten we dat alsjeblieft dan woensdag doen, dan komen er nog een heleboel mooie wedstrijden aan.”

Blik op de overwinning

Mochten de Doetinchemmers het niet weten om te draaien, dan kunnen ze in ieder geval terugkijken met opgeheven hoofd. Echter wil trainer Sparidans daar nog niet over nadenken: “Speculeren ben ik nooit mee bezig, ik kijk naar mijn team en wat we kunnen verbeteren en daar gaan we eerst mee aan de slag.”

Van der Ham kijkt echter al wel met trots terug op het avontuur. “Het is al zes jaar een team niet gelukt om de eerste ronde door te komen, laat staan dat je nu al in de derde ronde staat”, legt Van der Ham uit. “In dat opzicht vind ik dat we al trots mogen zijn op onszelf, maar de beloning mist nog en dat is de groepsfase behalen.”

Bekijk hier de video!

Bron: Regio8

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *