Skip to main content

Active Living Orion overtuigend te sterk voor Draisma Dynamo

Een onvervalste topper stond voor vrijdagavond op het programma tussen Draisma Dynamo en Active Living Orion. De huidige koploper van de BetCity Eredivisie Mannen ging er overtuigend met de overwinning vandoor.

De topper tussen regerend landskampioen Draisma Dynamo en huidig koploper Active Living Orion werd op set twee na niet echt spannend. Vorig weekend verloor Active Living Orion nog van Sliedrecht Sport, maar na de bekerwinst van afgelopen zondag stond het team van Dirk Sparidans weer fris op het veld voor het duel met Draisma Dynamo. De ploeg van Redbad Strikwerda hoefde doordeweeks niet in actie te komen, het werd in de achtste finales al uitgeschakeld in de nationale beker, en kon zich dus goed voorbereiden richting de wedstrijd tegen de koploper. Dat werd in de praktijk echter niet zichtbaar, want een hoge foutenlast en matige passing zorgde ervoor dat Draisma Dynamo op de tweede set na niet lekker in de wedstrijd zat. 

In de tweede set leken de gasten uit Doetinchem overigens ook lange tijd af te stevenen op setwinst, maar op mentale veerkracht pakte de thuisploeg toch de set. In de sets daarna maakte Active Living Orion serverend en blokkerend het verschil en kwam de overwinning geen moment in gevaar (20-25, 26-24, 17-25, 17-25). Tom Koops, die afgelopen week bijna niet in actie kwam tegen Sliedrecht Sport, werd nu topscorer met 21 punten (61% aanval, 3 aces). Jannes van der Ham blonk met name blokkerend uit (13 punten, 5 killblocks). 

Dankzij deze zege is Active Living Orion al zeker van de eerste plaats in de reguliere competitie. Zaterdag en zondag staan er nog verschillende wedstrijden op het programma, lees daar hier meer over. 

Bron: volleybalkrant.nl