Skip to main content

Active Living Orion wint ook tweede vijfsetter in finalereeks 

Het tweede duel van de best-of-five finalereeks is net als de eerste wedstrijd geëindigd in een overwinning in vijf sets voor Active Living Orion. Daarmee is Active Living Orion nog één zege verwijderd van de derde landstitel in de clubgeschiedenis. 

Nog geen dag na de het eerste duel van de finale stonden Active Living Orion en Draisma Dynamo alweer op het veld voor de tweede wedstrijd van de best-of-five serie, dit keer in Apeldoorn. De teams gingen door waar ze gisteren gebleven waren, namelijk met een strijd op het scherpst van de snede. Het wedstrijdverloop was nagenoeg gelijk aan de wedstrijd van zaterdag, waarin Draisma Dynamo het beste van start ging. De thuisploeg zette de toon met drie killblocks en drie aces in de eerste set, waardoor het net als een dag eerder de voorsprong wist te pakken (25-20). Vanaf set twee maakte Active Living Orion met een lage foutenlast en Samuli Kaislasalo als aanvalsleider (23 punten) het verschil ten opzichte van Draisma Dynamo. Met twee keer duidelijke setwinst kwam de ploeg van Dirk Sparidans aan de leiding (19-25, 17-25). 

Opnieuw liet Draisma Dynamo zich niet gek maken door een achterstand en met Cas Abraham en Jelle Bosma binnen de lijnen gingen de mannen van Redbad Strikwerda op jacht naar setwinst in de vierde set. De thuisploeg stond telkens aan de goede kant van de score, al wist Active Living Orion aan het eind van de set wel op gelijke hoogte te komen. Twee punten op rij van Draisma Dynamo zorgden er echter toch voor dat er een vijfde set moest komen (26-24). In die beslissende set werd het vooral een strijd tussen de diagonalen Sjors Tijhuis (26 punten, 58% aanval) en Kaislasalo. De Finse diagonaal zette het eerste matchpoint voor Active Living Orion op het scorebord, dat in eerste instantie nog werd weggewerkt door Tijhuis. Op het tweede was het echter wel raak voor de Doetinchemmers, dankzij een foutservice van de Apeldoornse formatie (15-13). 

Active Living Orion is daarmee heel dichtbij de eerste landstitel sinds het seizoen 2018-2019. Het is nog één overwinning verwijderd van het landskampioenschap en kan die landstitel aanstaande woensdag voor eigen publiek binnenhalen. Draisma Dynamo zal, net als het in de halve finales deed tegen Nova Tech Lycurgus, terug moeten komen van die 2-0 achterstand door de komende twee wedstrijden naar zich toe te trekken. Alleen dan kan de regerend landskampioen via een vijfde wedstrijd alsnog proberen de vierde landstitel op rij weten te behalen. 

Bron: Volleybalkrant.nl