Skip to main content

Numidia VC Limax wint nagelbijter en blijft ongeslagen

De strijd om als enige team ongeslagen te blijven, werd er één om je nagels bij af te bijten. Active Living Orion en Numidia VC Limax trakteerden het publiek in Doetinchem op een spannend duel, waarin drie sets met het minimale verschil beslist werden. Uiteindelijk ging de overwinning, en de ongeslagen status, met Numidia VC Limax mee naar Limburg. 

Na vier speelrondes waren Active Living Orion en Numidia VC Limax de enige twee ongeslagen teams. Numidia VC Limax morste wel een puntje tegen Sliedrecht Sport, maar verder werd er vooral overtuigend gewonnen door beide clubs. Zodoende stond er deze zondagmiddag een echte topper op het programma, met de inzet om ook na vijf speelrondes ongeslagen te blijven. 

Het was Active Living Orion dat het beste begon aan de wedstrijd, vooral door in de eerste set aanvallend meer te scoren dan de bezoekers. Het kwaad was snel geschied voor Numidia VC Limax (25-17). Het echte volleybalgevecht begon pas vanaf het tweede bedrijf. Daarin stond Numidia VC Limax continue op voorsprong, maar kwam Active Living Orion bij de big points op gelijke hoogte (22-22). Na een spannende slotfase was het Martijn Brilhuis die met een killblock de set in het slot gooide (24-26). 

Hetzelfde spelbeeld als in set één en twee herhaalde zich vanaf de derde set. Active Living Orion had in set drie weer het initiatief in handen en liep halverwege uit om een beslissende voorsprong te pakken. Op de service van Samuli Kaislasalo, die met twintig punten topscoorder zou worden, pakte Active Living Orion weer de voorsprong (25-20). In set vier was het opnieuw een flinke strijd. Numidia VC Limax nam het initiatief weer over, maar vergat boven de twintig de set gelijk te beslissen ondanks een paar punten verschil. Pas op het vijfde setpoint was het raak, door een voetfout van Active Living Orion moest er een vijfsetter aan te pas komen (27-29). 

Een verhitte strijd bleef het ook in de vijfde set. Na de kantwissel leek Active Living Orion de beste papieren te hebben met maar liefst drie matchpoints. Op de service van aanvoerder Tobias Kjaer werd het echter toch weer gelijk. Orion kreeg nog een matchpoint wat door de bezoekers vakkundig werd weggewerkt. Daarna was het de beurt aan Numidia VC Limax, dat uiteindelijk via een killblock de overwinning voor de poorten van de hel wist weg te slepen. Kian Macnack, die niet in de basis begon bij de Limburgse ploeg, was de uitblinker voor het team van Guido Görtzen (19 punten, 56% aanval). 

Bron: Volleybalkrant.nl