Skip to main content

Orion moet vroege uitschakeling in Europees volleybal voorkomen

Active Living Orion moet een vroege uitschakeling in de Challenge Cup woensdagavond voorkomen tegen Rieker UJS Komarno. Na een 3-1 nederlaag op bezoek bij de koploper van Slowakije volstaat alleen een ruime overwinning, dat moet gebeuren in een volle Topsporthal, want de kaartjes zijn gratis.

“Dat was zeker wel een bittere pil, dat viel flink tegen”, laat libero Mats Bleeker weten over het me 3-1 in sets verloren duel van vorige week in Slowakije. “We hadden verwacht dat we konden winnen en we begonnen best wel goed, maar we merkten dat de zekerheidjes verdwenen. De dingen die we deden die normaal een punt zouden zijn, daar zat nu constant een hand of iets anders achter. Het was spectaculair hoe ze dat deden.”

Woensdagavond wacht de rentree in de eigen Topsporthal. Kaartjes zijn gratis en moeten alleen online worden gereserveerd via de website van de Doetinchemmers. “Het zou mooi zijn als de hal helemaal vol zit”, zegt Bleeker, die nog hoop heeft op een mooi Europees avontuur voor de Doetinchemmers.

Griekse heksenketel

Voor Orion zijn de Slowaken pas de eerste tegenstander in het nieuwe Europese seizoen, nadat ze werden vrijgeloot voor de eerste ronde. Vorig seizoen werden de Doetinchemmers in de kwartfinale van de Challenge Cup uitgeschakeld door het Griekse Panathinaikos.

Bron: Regio 8