Skip to main content

Active Living Orion verslaat Draisma Dynamo in zondagse topper

Op Active Living Orion staat voorlopig geen maat in de BetCity Eredivisie Mannen. In de afgelopen zeven dagen won het achtereenvolgens van Nova Tech Lycurgus, Simplex SSS, VoCASA en daar kwam zondagmiddag een overwinning op Draisma Dynamo bij. Prima Donna Kaas Huizen pakte voor het eerst dit seizoen drie punten door het Talent Team Papendal te verslaan.

Het was pas de eerste keer dit seizoen dat Active Living Orion en Draisma Dynamo elkaar troffen. De laatste keer dat de teams tegenover elkaar stonden in een officiële wedstrijd was in de strijd om de landstitel van vorig seizoen, toen Draisma Dynamo er met de landstitel vandoor ging. Op dit moment is Active Living Orion het te kloppen team in de BetCity Eredivisie Mannen. De topper kon twee kanten op gaan, want een overwinning voor Draisma Dynamo zou betekenen dat ze weer binnen schootafstand van de koploper konden komen.

Het lukte Draisma Dynamo op bezoek in Doetinchem echter niet om het gat met de koploper te verkleinen. Active Living Orion begon ijzersterk aan de wedstrijd en liet de bezoekers in de eerste twee sets kansloos. Ondanks dat Dirk Sparidans niet kon beschikken over spelverdeler Liam McCluskey, hij raakte zaterdag geblesseerd, speelde Active Living Orion aanvallend een goede wedstrijd onder leiding van de ervaren Stijn Held. Draisma Dynamo maakte het zichzelf vooral heel erg moeilijk door in totaal maar liefst dertig eigen fouten te maken, waarvan achttien vanaf de servicelijn. Pas in de derde set kon Draisma Dynamo de thuisploeg onder druk zetten, maar een voorsprong van vier punten was niet genoeg om er een vierde set uit te halen. Active Living Orion maakte de achterstand bij de big points goed en aan de hand van Samuli Kaislasalo (14 punten, 55% aanval) trok de koploper de wedstrijd in drie sets naar zich toe (16-25, 19-25, 23-25).

Eerste driepunter
Prima Donna Kaas Huizen won voor de tweede keer dit seizoen en deed dat zondagmiddag opnieuw tegen Talent Team Papendal. Het is voor het eerst dat de ploeg van Teun Buijs drie punten wist te pakken, al had het wel last van de nodige opstartproblemen. In de eerste set waren de talenten van Papendal aanvallend sterker, maar daarna wist PDK Huizen het spel om te draaien en aan de hand van topscoorder Alex Meijs (20 punten, 50% aanval) de wedstrijd in vier sets naar zich toe te trekken (25-19, 17-25, 18-25, 22-25). Koen Sanders maakte de meeste punten voor het Talent Team (18 punten, 53% aanval).

Stand
Active Living Orion zal voorlopig niet van de eerste plaats gestoten worden (11 duels-31 punten). Daarna volgen drie teams die evenveel punten hebben, namelijk Draisma Dynamo (11-24), Nova Tech Lycurgus (11-24) en Numidia VC Limax (11-24). Niet ver daarachter staat Sliedrecht Sport (11-20), terwijl Simplex SSS (11-15) en VoCASA (11-14) met elkaar strijden om de zesde plek. Onderin staan Scherp in Packaging ZVH (10-6), Prima Donna Kaas Huizen (11-6) en het Talent Team Papendal (12-1).

Bron: Volleybalkrant