Skip to main content

Landskampioen Orion legt drie nieuwe spelers vast

Volleybalkampioen Active Living Orion is druk bezig met het samenstellen van de selectie voor volgend seizoen. Woensdagmiddag maakte de ploeg bekend drie nieuwe spelers te hebben vastgelegd.

Van concurrent Dynamo Apeldoorn maken Cas Abraham en Edvin Svärd de overstap naar Doetinchem. Abraham is een passer/loper, de Zweed Svärd is een libero. Afgelopen week stond het duo met Dynamo nog in de finale tegen Orion, een tweestrijd die de Doetinchemmers met 3-1 wonnen.

Ook Kees Merckx komt naar Doetinchem. Voor hem betekent de komst naar Orion een rentree. De Doetinchemse spelverdeler speelde in de jeugd al bij Orion, verkaste toen naar Talentteam Papendal en speelde afgelopen seizoen bij Vocasa in Nijmegen.

Vertrek
Tegenover de komst van enkele spelers staat ook het vertrek van een aantal spelers. Nadat Mats Bleeker eerder al had aangegeven te vertrekken (naar Huizen), kiezen ook Sam Talbott (club onbekend) en Stijn Held (naar SSS) voor een andere club. ,,De laatste periode heb ik in DOetinchem minder gespeeld, dus dat was een reden om te gaan luisteren toen SSS mij belde”, geeft Held (29) aan. ,,Sinds ik daar 12 jaar geleden vertrok hebben ze me bijna elk jaar gebeld, nu was het moment daar. Ze zijn ambitieus en ik wilde voor mezelf de keus maken, of meer gaan spelen of stoppen. Ik kijk met veel plezier terug op mijn twee periodes bij Orion.”

Tom Koops, Beau Wortelboer, Edson Felicissimo, Luuk Hoge Bavel hebben al een contract voor volgend seizoen, waarmee het aantal vastgelegde spelers op zeven staat.

Bron: De Gelderlander