Skip to main content

Mats Bleeker keert na dit seizoen terug bij Prima Donna Kaas Huizen

Mats Bleeker zal na dit seizoen terugkeren bij zijn oude club Prima Donna Kaas Huizen. Dat betekent dat er een einde komt aan de driejarige samenwerking met Active Living Orion, de huidige koploper van de BetCity Eredivisie. De 25-jarige libero is reeds tot een overeenkomst gekomen met het ambitieuze Huizen, de club waarmee hij op zijn veertiende een debuut maakte in de eerste divisie. Bleeker hoopt ongetwijfeld zijn periode met Orion winnend af te sluiten, nadat de afgelopen twee finales om het kampioenschap met de ploeg uit Doetinchem verloren gingen. 

Lees hier het officiele persbericht van Stichting Prima Donna Kaas Topvolleybal:

Prima Donna Kaas Huizen heeft met Mats Bleeker overeenstemming bereikt over de terugkeer naar de Huizer Volleybalvereniging. Na dit seizoen zal Mats weer in het shirt van Prima Donna Kaas Huizen te bewonderen zijn. De 25-jarige libero speelt op dit moment bij Active Living Orion, de huidige koploper in de BetCity Eredivisie. 

Mats Bleeker begon zijn volleybal carrière bij VCC’92 in Wormer. Op jonge leeftijd maakte hij de stap naar Prima Donna Kaas Huizen. Op 14-jarige leeftijd debuteerde Mats in de 1e Divisie in het eerste herenteam. Voor het seizoen 2015-2016 stapte Mats over naar Taurus dat toen in de Eredivisie speelde. In de 6 seizoenen dat Mats daar speelde was het absolute hoogtepunt het winnen van de Nationale Beker. In 2021 volgde weer een stap omhoog, de overgang naar Active Living Orion. Inmiddels heeft Mats er de nodige Europacupwedstrijden op zitten en mocht hij ook al zijn debuut maken in Nederlands team.

Voorzitter van de Stichting Prima Donna Kaas Topvolleybal Jan Kos: “Wij zijn natuurlijk harstikke trots dat Mats weer op het oude nest terug keert. Wij hebben heel veel opgeleide talenten onze club zien verlaten en hopen dan altijd dat deze spelers en speelsters ooit weer terugkomen. Wat dat betreft is Mats de eerste founder van het ‘back to the roots’ plan, waarbij Prima Donna Kaas Huizen  haar opgeleide spelers en speelsters de faciliteiten biedt om terug te keren naar hun club. De terugkeer van Mats onderstreept onze ambities om de gevestigde orde te gaan aanvallen. De actuele stand op de ranglijst is geen graadmeter voor de ontwikkelingen die bij Prima Donna Kaas Huizen plaatsvinden. Het feit dat een (basis) speler de huidige nummer 1 verruilt voor de nummer 9 geeft wel aan dat er bij Prima Donna Kaas Huizen nog één en ander gaat gebeuren. Wij verwachten dat Mats met zijn ervaring hierin zijn steentje gaat bijdragen, niet alleen als speler maar ook in de organisatie.”

Mats Bleeker, enthousiast als altijd: “Het lijkt mij fantastisch om terug te komen bij Prima Donna Kaas Huizen. Ik heb het idee dat ik iedereen op de tribune ken en dat is geweldig. Door mijn betrokkenheid bij de Prima Donna Kaas Volleybalschool heb ik altijd een band met Huizen gehouden.  Het is mooi om te zien dat tijdens mijn afwezigheid de vereniging heeft doorgebouwd en zich nog steeds ontwikkelt op het hoogste niveau. Ik houd er van dat de club haar (titel) ambities op de lange termijn uitspreekt. Het eerste doel voor komend seizoen is het bestormen van de top 4. Ik hoop met mijn ervaring een bijdrage te leveren aan het team en organisatie en dat er nog meer voormalige PDK-talenten op het oude nest zullen terugkeren. Ik heb nog steeds de ambitie om alles uit mijn sportcarrière te halen en wie weet waartoe de samenhang tussen de ambities van Prima Donna Kaas Huizen en die van mij kunnen leiden ….” 

Bron: Stichting Prima Donna Kaas Topvolleybal