Skip to main content

Welke teams gaan Active Living Orion volgen naar de A-poule?

Deze week staan in de BetCity Eredivisie Mannen de laatste twee speelrondes van de reguliere competitie op het programma. Nog altijd strijden er, achter koploper Active Living Orion, vier teams om drie overgebleven plaatsen voor de A-poule. 

Draisma Dynamo, Nova Tech Lycurgus, Numidia VC Limax en Sliedrecht Sport zijn nog altijd in de race voor een plek in de A-poule. Woensdagavond wordt de voorlaatste speelronde van de reguliere competitie gespeeld en staan er, in de strijd om die drie plaatsen, twee belangrijke wedstrijden op de planning. Sliedrecht Sport heeft een overwinning nodig op Draisma Dynamo, wil het nog kans maken op het spelen in de A-poule. De regerend landskampioen heeft aan een punt genoeg om zich definitief te plaatsen bij de top-vier. Sliedrecht Sport is dit seizoen in eigen huis haast onverslaanbaar en dus kan Draisma Dynamo de borst natmaken. Extra goed nieuws voor het team van Martijn van Goeverden is dat Daan Haanappel en Youri Ebbelaar na lang blessureleed weer hun eerste minuten op het trainingsveld hebben gemaakt. 

Ook in Doetinchem wordt een topper gespeeld, want Active Living Orion ontvangt in eigen huis Nova Tech Lycurgus. De ploeg uit Groningen pakte afgelopen weekend zes punten, maar moest het in het duel tegen Talent Team Papendal wel stellen zonder de niet fitte Kyle McCauley en zieke Cole Gillis. De vraag is of de Amerikaanse passer-lopers woensdagavond fit genoeg zijn om de strijd aan te gaan met de huidige koploper. Nova Tech Lycurgus heeft nog een overwinning nodig om definitief zeker te zijn van de A-poule. Voor Active Living Orion is de eerste plaats in de reguliere competitie al een feit en dus zal de vraag zijn hoe het team van Dirk Sparidans ten tonele zal komen in dit topduel.

Numidia VC Limax strijdt ook nog mee, maar kan met een zege ook een goede stap zetten richting de A-poule. Daarvoor moet het wel een lastige tegenstander verslaan, want Simplex SSS was eerder dit seizoen al te sterk voor de Limburgse ploeg. Aan de hand van onder andere Jochem Bloem, één van de beste blokkeerders uit de competitie, en Robin van Weerd, topscorer van Simplex SSS, is het team uit Barneveld een lastig te nemen horde voor de topclubs. Daar tegenover staat dat passer-lopers Tobias Kjaer en Leon Meier een uitstekend seizoen draaien bij Numidia VC Limax. 

Twee wedstrijden die slechts om des keizers baard gespeeld worden, zijn die van VoCASA tegen Talent Team Papendal en Prima Donna Kaas Huizen en Scherp in Packaging ZVH. Het Talent Team haakt af na de reguliere competitie en de andere teams weten al zeker dat ze in de B-poule verder gaan spelen. PDK Huizen kan met winst op Scherp in Packaging ZVH nog wel een plekje stijgen, maar veel meer zal er aan de stand in het rechterrijtje niet veranderen. 

Hele programma
Alle wedstrijden zijn hier live te volgen. De avond wordt om 19:30 afgetrapt met het duel tussen Sliedrecht Sport en Draisma Dynamo. Een half uur later gaat het eerste fluitsignaal bij Prima Donna Kaas Huizen versus Scherp in Packaging ZVH, Numidia VC Limax tegen Simplex SSS en Active Living Orion tegen Nova Tech Lycurgus. Om 20:30 begint de wedstrijd tussen VoCASA en Talent Team Papendal. 


Bron: Volleybalkrant.nl