Skip to main content

Oranje bekershirt versterkt saamhorigheid bij Orion

Volleybaleredivisionist Active Li­ving Orion uit Doetinchem speelt de komende bekerduels in een speciaal ontworpen oranje tenue. Zo wil het de band met de club Orion eer aandoen en uitbouwen.

Aan de basis van het nieuwe tenue ligt de bekerwedstrijd van 21 janu­ari, toen Active Living Orion ( Orion 1) het in de kwartfinale van de strijd om de nationale beker opnam tegen Orion 2 (3-0 uitslag, RA). ,,Daarin maakte Orion 2 het ons met name de eerste set heel lastig”, vat alge­meen manager Rob Jorna van Ac­tive Living Orion samen. ,,Het was sowieso erg knap dat Orion 2 zover gekomen is, en we speelden in een geweldig leuke ambiance waarin veel mensen het Orion-oranje droegen.”


Dat zette Active Living Orion, een ploeg die formeel buiten de vereniging opereert en doorgaans in het groen speelt, aan het denken. Jorna: ,,We willen als Orion zijnde graag die beker binnenhalen. Daarom hebben we nieuwe shirts laten maken, in het oranje. Hiermee spelen we de halvefinalewedstrij­den tegen Lycurgus en hopelijk ook de finale op 1 april in Den Bosch.” Het’ oranje’ Orion speelt de halve finale van de beker op 10 februari in Groningen, de return is een dag later om 16.00 uur in Doetinchem.

Jorna droomt al van een oranje-in­vasie in Den Bosch. ,,Weet je dat we in 2017 ook in het oranje speelden, toen we de beker wonnen.” Het groene Active Livingtenue blijft in de competitie gewoon ge­dragen worden. ,,Dat is logisch en van alle tijden. Met verschillende sponsoren heb je verschillende te­nues. Toen Ubbink sponsor was, speelde Orion in het rood en toen Langhenkel sponsor was, werd dat blauw”, vertelt Jorna, die verder uitlegt dat de band met de vereni­ging Orion beter is dan menigeen denkt. ,,Die is sinds jaren niet zo goed geweest. Zes spelers van ons eerste team geven ook volleybal­training of verzorgen de begeleiding van teams van Orion. Daar­naast ontvangen wij weer veel steun van de vereniging.”

Competitie
Opmerkelijk genoeg speelde Orion gisteren de competitiewedstrijd te­gen de beker-opponent van volgende week. In Doetinchem werd Lycurgus met 3-1 verslagen via de setstanden 25-21, 25-20, 16-25 en 25-21· Hierdoor blijft de Doetinchemse formatie van trainer Dirk Sparidans koploper in de eredivisie en gaat het als nummer 1 de play-offs in.

,,Het was een goede wedstrijd”, meende aanvoerder Samuli Kaisla­salo van Orion. ,,We speelden twee sterke sets aan het begin, waarna we in de derde set niet thuis gaven.”
Het Groningse Lycurgus beet in die set van zich a( ,,Zij serveerden sterk en hadden niets meer te ver­liezen. Maar in de vierde set hebben we weer karakter getoond.”

Remko Alberink
Bron: De Gelderlander